Vriezenveen in beweging met IRun2BFit

Voor 177 leerlingen en hun mentoren viel onlangs het startschot voor beweegprogramma IRun2BFit. Onder het motto ‘Mijn lijfstijl, mijn keuze’ gaan leerlingen én docenten de komende weken in training voor de vijf kilometer van de Twenterandrun. Zowel LO-, biologie- als mentorlessen staan de komende tien lesweken in het teken van een gezonde beweging en voeding.

IRun2BFit is een landelijk beweegprogramma voor middelbare scholieren, gestart op initiatief van oud-marathonkampioen Gerard Nijboer. De missie van deze stichting is jongeren in de praktijk bewust te maken van het effect van bewegen en een gezonde voeding op hun fitheid. Het Noordik in Vriezenveen is de eerste deelnemende school in de gemeente Twenterand en zet daarmee een voorbeeld voor de rest van de scholen in deze regio om meer voor de gezondheid van leerlingen en werknemers te doen.

Kick-off

Vorige week klonk het startschot voor IRun2BFit door middel van een feestelijke warming-up in voorbereiding op een stoere ‘obstacle run’ in sporthal de Stamper. 177 tweedeklassers gingen daar met elkaar de strijd aan om het project zo sportief en fanatiek te starten. Bovendien werden zij daar aangemoedigd door medeleerlingen en docenten. Ook Fysio Twenterand was aanwezig om de leerlingen toe te spreken. Het was een groot succes!

Doel

Het ultieme doel van dit project is het creëren van een andere ‘mindset’ onder leerlingen, wat uiteindelijk leidt tot gedragsverandering op het gebied van voeding en beweging. Het tastbare doel voor leerlingen en hun begeleiders is het uitlopen van de vijf kilometer op de Twenterandrun 2016.

Samenwerking

Zonder de hulp van een aantal plaatselijke bedrijven en verenigingen zouden we dit project niet kunnen starten. Beide organisaties zijn dan ook erg dankbaar voor de samenwerking met BvS-bouw en Evolve Functional Training (voor het bekostigen van functionele T-shirts en het organiseren van bootcamps voor de leerlingen), Stichting Sportpromotie Twenterand, (voor de organisatie van de Twenterandrun), Fysio Twenterand (voor het aanbieden van advies, tips, informatie en gastlessen) en O&O Sports and Lifestyle (waar de betrokken leerlingen een mooi aanbod op hardloopschoenen van Asics krijgen).