veiligheid voor leerlingen

Verkeersclinic Veilig Uitgaan voor alle eerste klassers

CSG het Noordik heeft de veiligheid voor leerlingen hoog in het vaandel staan. Daarom presenteren we in samenwerking met de gemeente Twenterand de clinic ‘Veilig Uitgaan’. op woensdag 29 november 2017.

De gemeente Twenterand is druk bezig om het woon-, leef- en uitgaansklimaat te optimaliseren. Een veilige en gezellige gemeente waarin iedereen van huis tot kroeg of disco veilig kan lopen, fietsen en rijden en bovenal kan genieten van een onbezorgd weekendje stappen.

 

Ook de leerlingen van klas 1 kunnen een steentje bijdragen om de gemeente Twenterand nu of over een aantal jaren nog veiliger en plezieriger te maken, door de clinic “Veilig uitgaan = Veilig thuiskomen” bij te wonen. Op Het Noordik vinden we veiligheid voor leerlingen belangrijk en daarom besteden we hier aandacht aan.

 

De clinic met theater verschaft praktijkinformatie over:

  • De gevaren van alcohol in relatie tot het verkeer (iedere jaar weer zijn meer dan 100 verkeersslachtoffers en 3500 gewonden door alcohol in het verkeer te betreuren. Van jong tot oud, met auto, scooter of fiets!)
  • De gevolgen van agressief gedrag door overmatig alcohol en drugsgebruik in en rond uitgaansgelegenheden (hoe ga je om met agressie, hoe te handelen, hoe te voorkomen)

 

Professionele en regionaal bekende acteurs en een gespreksleider gaan aan de hand van praktijkvoorbeelden veilig en onveilig gedrag nabootsen en bieden tips om later de juiste handelingen en beslissingen te nemen. Daarnaast worden nuttige tips gegeven door o.a. politie of een plaatselijke horecaondernemer, om beter voorbereid te zijn op gevaarlijke situaties in het verkeer, op straat en uitgaansleven. Dit kan mogelijke schade, leed en slachtoffers voorkomen.

 

Wij hopen op een nuttige en interessante bijeenkomst en zien een actieve bijdrage van de leerlingen met interesse tegemoet. Kijk ook op de site van de gemeente Twenterand. Op de site leest u over ons schoolveiligheidsplan.