Schrijfster Maren Stoffels te gast

Donderdag 28 januari was Maren Stoffels op Het Noordik. Zij gaf lezingen aan alle brugklassen. Het was niet de eerste keer dat Maren onze school bezocht. Volgens Maren was het al de zesde of de zevende keer en dat is niet vreemd. Maren Stoffels weet als geen ander de leerlingen aan te spreken. Zij schrijft over onderwerpen waar de jeugd mee te maken krijgt: anorexia, gepest worden, homoseksualiteit, verliefdheid, jezelf durven zijn en vriendschap.

marenstoffels 2

In de activiteitenweek kregen de leerlingen van de brugklassen workshops rond Maren Stoffels en haar boeken, en veel leerlingen lazen haar boeken.

Voor de klassen BB11, BK11 en BK12 hield Maren haar lezing over haar boek Ik denk dat dit het einde is. Voor het schrijven van dit boek zocht Maren contact met een zwerver, omdat een zwerver een rol speelt in dit boek en ze goed wilde weten hoe het leven van een zwerver is.

Voor de klassen KT11 en KT12 sprak ze over haar boek Je bent van mij, dat ze samen met Hans Kuyper schreef. Het boek gaat over stalking en het is gebaseerd op een stalking die Maren zelf overkwam.

Klassen KT13 en TH11 kregen te horen over het boek Omdat jij anders bent. Dit verhaal is puur op fantasie gebaseerd, maar Maren testte het verhaal wel op een van haar vriendinnen, om te zien of het geloofwaardig overkwam.

Het waren fijne uren voor de leerlingen van de brugklassen en ik moet me wel heel sterk vergissen als Maren Stoffels volgend jaar niet voor de zevende of achtste keer uitgenodigd zal worden.