Op koers richting Twenterandrun

We zijn nu halverwege het project en je merkt dat het al aardig leeft binnen de school! In de kantine hangen grote banners en de helft van de leerlingen heeft al een stoere bootcamp gehad van een van onze sponsoren Evolve FT. Ook tijdens de mentorlessen, LO en biologie is er al flink wat aandacht aan het onderwerp besteed. Bovendien gaan leerlingen in de komende weken zelf een gezonde pizza bedenken; wellicht leuk om thuis ook daadwerkelijk te maken en samen op te eten.

image5

 

Ondertussen zijn er al heel wat leerlingen serieus aan het trainen en hebben zelfs docenten het hardloopvirus te pakken! De opgave voor de Twenterandrun is de deur uit en we kunnen met trots zeggen dat er bijna 200 leerlingen en docenten aan de run mee zullen doen! Een fantastisch aantal. Het is geweldig om te zien hoe positief dit nieuwe project wordt opgepakt onder leerlingen en docenten.

image1

Afgelopen week is Lars Smit van Fysio Twenterand bij ons op school geweest om in alle tweede klassen een echodemonstratie te geven en te vertellen wat hardlopen met je spieren en gewrichten doet. Leerlingen en mentoren mochten zelf een echo ondergaan en waren erg geïnteresseerd. Advies van Lars: begin niet te hard of te snel! Dan heb je namelijk eerder kans op overbelasting van de spieren en gewrichten. Doe het dus lekker rustig aan en GENIET! Heb je toch last van pijntjes tijdens het hardlopen kun je bellen naar de praktijk of een mail sturen naar info@fysiotwenterand.nl.

 

Op naar 3 juni.

 

Video 2