Noordikleerlingen zamelen 8750 euro in

VRIEZENVEEN – Zo’n 170 leerlingen uit klas 3 en 4 van Het Noordik in Vriezenveen hebben meegedaan aan een 24-uurs vastenactie. Een dag en een nacht op school, zonder eten, maar met veel lessen en verschillende activiteiten. Het doel? Zoveel mogelijk geld ophalen voor het expeditieteam dat in februari naar Suriname vertrekt.

 

Donderdagmiddag vond de aftrap plaats van de actie, die dit jaar al voor de zesde keer werd georganiseerd door het expeditieteam van Het Noordik Vriezenveen. Vierentwintig uur later, op vrijdagmiddag, werd de actie afgesloten met een heerlijke lunch, bereid door de leerlingen van Zorg & Welzijn. De vastenactie leverde in totaal € 8750,- op. Een prachtig bedrag dat in Suriname een goede bestemming gaat krijgen.

 

Expeditieteam Suriname

De reis van het expeditieteam staat gepland voor 10 t/m 18 februari 2018. In de aanloop naar hun daadwerkelijke vertrek heeft het team dat bestaat uit de teamleden; Justin Drent, Laura van de Hel, Twan, Jager, Joyce Jansen Smit, Jurgen Kobes, Milan Kroese, Sarah Lohuis, Nienke Scherphof en hun coaches mw. Ter Braak en dhr. Heinink, al diverse verkoop- en pr-acties gehouden om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor hun project.

 

Tafelbladen, lokalen opknappen en laptops

In Abenaston, een dorp in het district Sipaliwini, in het binnenland van Suriname, krijgt het ingezamelde geld een goede bestemming. Het team gaat ervoor zorgen dat ze op de Obed en Alexanderschool in Abenaston, waar 170 kinderen uit de regio onderwijs volgen, nieuwe tafelbladen, een frisse kleur aan de muren, computers, vele boeken en schoolmaterialen en een complete Nederlands onderwijsmethode krijgen. Op die manier wordt het lesgeven en het ICT-gebruik op de school plezieriger en beter mogelijk gemaakt.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de coaches: mw. Ter Braak en dhr. Heinink. Via tel. 0546-561870.