Noordik vv-2 via Irun2BFit naar Twenterandrun

Dinsdagmiddag, 27 maart, was de sporthal De Stamper vol met spetterend groen gekleurde shirtjes, gedragen door  de leerlingen van klas 2 van het Noordik Vriezenveen.
De gymleraren hadden een uitgelezen parcours uitgezet, vol met hindernissen en kruiptoestanden. Dit was de kick-off, de start van het programma I run to be fit, Irun2BFit.

De leerlingen krijgen lessen over goede voeding tijdens de biologielessen en conditietrainingen in de gymlessen. Lars Smit, Fysio-Twenterand, komt ook op bezoek om te vertellen over het menselijk lichaam en de blessures die kunnen ontstaan bij verkeerde bewegingen.  De ouders zijn tijdens de laatst gehouden ouderavond op de hoogte gebracht van deze spetterende actie.

Ze krijgen ook bootcamp van Tom Hallink van de Sportfabriek, looptraining van AV Twenterand en Sportvoedingswebshop geeft gastlessen.

Ook een groot aantal leraren doet vanzelfsprekend mee, al was het alleen maar om hun leerlingen te stimuleren. Zij dragen soortgelijke zwarte shirtjes.
Vanaf nu zullen we met regelmaat leerlingen zien oefenen om straks goed voorbereid aan de Twenterandrun op vrijdag 1 juni of Wiezoloop op zaterdag 16 juni te starten. Niet de snelheid is bepalend , maar het meedoen is belangrijk. Wellicht stimuleert dit ook ouders/verzorgers om ook mee te doen.

Dit is het derde jaar dat leerlingen van het Noordik op deze manier zich voorbereiden, met veel plezier en succes.

Straks zal groen de boventoon voeren bij genoemde Run en Loop