Noordik Vriezenveen opnieuw in culinaire finale IRun2BFit

Tweedejaars leerlingen van Het Noordik in Vriezenveen, Marlou Hospers en Lieke Bakhuis, doen op woensdag 14 juni mee aan de landelijke culinaire finale van IRun2Bfit in het Kookatelier van toprestaurant De Librije in Zwolle.

 

Elke school die meedoet aan het educatieve lijfstijlprogramma van IRun2BFit, waarin bewegen, leefstijl en gezonde voeding centraal staat, mochten via een interne verkiezing een recept doorsturen. Uit deze inzendingen hebben de koks van de Librije een selectie gemaakt op basis van een aantal voorwaarden. De geselecteerden mogen hun gerechten komen bereiden in Librije’s Atelier in Zwolle en deze voorleggen aan de jury.

 

Thema Viva Las Vega’s

Gezonde voeding helpt je om je lijf in conditie te houden. Passend bij een gezonde leefstijl en fit en sportief leven kregen de leerlingen van alle IRun2BFit-scholen de opdracht een menu samen te stellen die niet alleen lekker moet smaken, maar voldoet aan de volgende punten; sportief, twee gangen (hoofd- en voorgerecht of hoofd- en nagerecht), gekookt voor zes personen, niet te ingewikkeld, orgineel, een verrassende bereidingswijze, verse (streek)producten en natuurlijk klaar in 90 minuten. Het thema is een knipoog naar vegetarisch eten. Vegetarische topsporters als Serena Williams en Novak Djokovic bewijzen dat het mogelijk is om goed te kunnen presteren met deze leefstijl.

 

De finalisten

Er werden 17 menu’s aangeleverd waarvan er uiteindelijk acht zijn geselecteerd voor deelname in de culinaire finale van 2017. Marlou Hospers en Lieke Bakhuis uit klas GT22 van Het Noordik in Vriezenveen zijn een van de gelukkige winnaars. Zij gaan woensdag strijden tegen zeven andere koppels, namelijk: Nick en Thomas van het Kennemer College in Heemskerk, Norah en Deborah van het Nuborgh College in Elburg, Merel en Daphne van RSG Tromp Meesters in Steenwijk, Renske en Mila van Stad & Esch in Diever, Christel en Sofie van KWC in Culemborg, Cécile en Pam van Stad & Esch in Meppel en ten slotte Mari en Esmeralde van OSG Singelland in Drachten.