Noordik Vriezenveen boekt succes met masterclass

Educatief partnerschap blijkt schot in de roos.

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Slimme jongens natuurlijk ook. Met die gedachte biedt CSG Het Noordik in Vriezenveen sinds dit schooljaar masterclasses aan in leerjaar 1. De masterclasses zijn praktijkgericht en geven de brugklassers al in een vroeg stadium een beeld van de vele maatschappelijke ontwikkelingen en de veranderingen op de arbeidsmarkt.

Het Noordik is hiervoor een educatief partnerschap aangegaan met mensen uit het beroepenveld, waaronder ook oud-leerlingen, ouders en verzorgers. Door naast de bestaande lessen een verdiepend onderwijsprogramma aan te bieden, wil Het Noordik Vriezenveen leerlingen de kans geven hun kijk op de wereld te verbreden. De masterclasses worden niet alleen op school gegeven, maar ook tijdens bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken.

De masterclasses zijn onderverdeeld in diverse categorieën, zoals sport en bewegen, mens en maatschappij, natuur en techniek, kunst en design en muziek. Leerlingen mogen zelf kiezen aan welke masterclasses ze willen deelnemen. De masterclass kan bestaan uit een les, maar ook uit een lessenserie. Met de introductie van de masterclasses en de mogelijkheid om vakken op verschillende niveaus te volgen is Het Noordik Vriezenveen in het brugjaar een nieuw onderwijsconcept gestart, dat de komende tijd steeds verder wordt ontwikkeld.

Vestigingsdirecteur Karel van Grootheest laat weten dat het gaat om een pilot, maar dat het eigenlijk nu al z’n bestaansrecht heeft bewezen. ‘Leerlingen zijn heel gemotiveerd en dat was ook ons doel. Er wordt tot nu toe heel enthousiast gereageerd’, vertelt de directeur. ‘Zowel door de leerlingen als door de ouders en degenen die de masterclasses  geven. Ze doen dat met veel passie en weten daardoor de aandacht van de leerlingen vast te houden. We zijn erg blij met deze positieve eerste indruk. We geloven heel erg in deze nieuwe aanpak en dan is dit voor ons een bevestiging dat we voorzien in een behoefte’, aldus Van Grootheest.

Bent u ook geïnteresseerd om een masterclass te geven of een groep leerlingen te ontvangen, dan kunt u dat laten weten via masterclassvv@noordikscholen.nl.