Missie expeditieteam Suriname geslaagd

Het expeditieteam, bestaande uit Yaël Eshuis, Denise Jansen, Anna Rijzebol, Diede Schwarte, Jan Bos, Jarno Rond, Tobias Terlouw en Lars van Soolen, en hun coaches mw. Ter Braak en dhr. Heinink zijn terug van hun reis naar Suriname. En wat was hun missie geslaagd!

Van 11 t/m 18 februari hebben ze op de Obed en Alexanderschool aan de Surinamerivier in Abenastion hun project uitgevoerd. Eén van de doelen, het laten plaatsen van zonnepanelen, was een week voor aankomst gerealiseerd. Maar ook de meegenomen laptops bleken zeer welkom te zijn. Naast computerlessen voor de groepen 5 t/m 8 en computerinstructies voor de docenten, hebben de leden lessen, spelactiviteiten en een zeskamp verzorgd.

Ook werd buiten de school en het dorp ontspanning gezocht. Dit bestond uit een dagtrip naar de kreek aan de overkant van de rivier en een middag met de afgevaardigden van de EBG-scholen naar de strooomversnellingen bij het eiland Isadou. Na een zeer warm en emotioneel afscheid, werd het team door de hele school vanaf de kade uitgezwaaid en toegezongen. Op de laatste dag heeft de groep de stad Paramaribo verkend.

De 10 teamleden hebben de cultuur ervaren en gezien hoe er met zeer eenvoudige middelen wordt lesgegeven. Ook de leefomstandigheden, zonder 24 uur stroom en internet, is een wereld van verschil. Het expeditieteam kijkt met heel veel plezier terug op hun reis. Ze hebben het als zeer leerzaam en waardevol ervaren. Volgens één van de teamleden was het zelfs ‘de mooiste ervaring uit mijn leven’. Ook de coaches zijn super trots op hun teamleden die zich geweldig hebben ingezet en er een onvergetelijke expeditie van hebben gemaakt.

 

De mooie foto’s en film zijn zeker het bekijken waard.