Leerlingen Noordik lopen Twenterandrun

Ze waren niet moeilijk te herkennen in de menigte. De felgroene shirtjes van de 120 leerlingen van de vestiging Vriezenveen van CSG Het Noordik kleurden het straatbeeld tijdens de Twenterandrun groen. De leerlingen namen deel aan de vijf kilometer. Voor sommigen was het misschien afzien, maar opgeven deden ze niet. De vreugde was des te groter bij het passeren van de finish.

De afgelopen tien weken hadden de leerlingen zich goed voorbereid. Zo kregen ze lessen over goede voeding en volgden conditietraining tijdens de gymlessen. Allemaal in het kader van het project IRun2Bfit. En ze hadden een duidelijk doel voor ogen: meedoen aan de vijf kilometer tijdens de Twenterandrun.

IRun2Bfit
Oud-marathonkampioen Gerard Nijboer startte in 2006 het project IRun2Bfit, een landelijk beweegprogramma voor middelbare scholieren. Het doel van deze stichting is om jongeren bewust te maken wat bewegen en gezond eten doen met je fitheid.
Gerard Nijboer was vrijdagvond vanzelfsprekend aanwezig om de leerlingen van Het Noordik en een twintigtal docenten in actie te zien.