In Tubantia: Kappers en fietsenmakers geven masterclasses op Het Noordik in Vriezenveen

Op de website en in de krant van Tubantia 14 oktober 2019:

Ouders, oud-leerlingen, instellingen en bedrijven geven sinds dit schooljaar speciale masterclasses aan brugklasleerlingen van Het Noordik in Vriezenveen. Het is onderdeel van de nieuwe manier van lesgeven. „Wij willen de leerlingen een bredere kijk op de wereld geven.”

Een groep van vijftien leerlingen van Het Noordik in Vriezenveen struint tijdens schooltijd over de boerderij van de familie Veneman. Een andere groep bezoekt ALMI Machinefabriek in Vriezenveen. En tegelijkertijd organiseert de middelbare school ook workshops geocaching en fotografie.

Masterclasses

Sinds dit schooljaar volgen 126 brugklasleerlingen op dinsdagmiddag zogeheten masterclasses. De lessen worden gegeven door oud-leerlingen en ouders die ervaring hebben in een bepaalde beroepsgroep. ,,Wij hebben bijvoorbeeld al les gehad van een fietsenmaker en een kapster,” zegt Karel van Grootheest, vestigingsdirecteur van Het Noordik. 

De masterclasses zijn bedoeld om leerlingen te helpen bij de loopbaanbegeleiding en hen meer motivatie te geven. „Je kunt niet alles leren uit een boek. De praktijk is ook belangrijk”, zegt Van Grootheest. Elke week mogen de brugklassers zelf kiezen welke masterclass zij willen volgen. De sport- en muzieklessen duren zes weken en andere masterclasses duren één middag.