Global Teenager Project

Zaterdag 23 januari was het dan eindelijk zo ver. Dhr. Steenwelle vertrok met twee leerlingen naar het verre Suriname. Dit jaar waren Noelle Bos uit GT 24 en Maud Schippers uit BB21 uitgeloot voor deze studiereis.

Beide leerlingen gingen een weekje meedraaien in een gezin in Suriname. Iedere ochtend vertrokken ze met Briony en Caitlyn naar de Anton Resida MULO school om hier de lessen te volgen. Na de middag was er tijd voor leuke dingen, als het niet samen met het gezin was, dan wel samen met meneer Steenwelle. De gezinnen namen de leerlingen mee naar de film en gingen met ze zwemmen. Verder was er natuurlijk tijd om te winkelen en werd Paramaribo ontdekt.

GTP2

Dhr. Steenwelle bezocht samen me de andere docenten die aan deze expeditie deelnamen twaalf scholen in Paramaribo, om te ervaren hoe er hier lesgegeven wordt. Ze hebben gezien hoe enthousiaste docenten met zeer weinig geld en middelen erg hun best doen om zo goed mogelijk les te geven

Verder werden er excursies verzorgd naar fort Nieuw Amsterdam, plantage Frederiksdorp en fort Zeelandia. Al met al een druk, maar leerzaam programma. Zeven dagen later keerden ze met een schat aan ervaring en herinneringen terug.

Vanaf acht februari doen de klassen BB21 en GT24 samen met dhr. Steenwelle en dhr. Willemsen mee aan de Learning Circles, waarin er wordt gecommuniceerd met Surinaamse leerlingen en opdrachten over kinderrechten worden gemaakt. Ieder kind heeft kinderrechten, maar deze worden niet in elk land nageleefd. Deze opdrachten zijn te zien op de site https://vokloondef2016.pbworks.com/w/page/104008021/Home