Culturele activiteiten

Goede prestaties en kwaliteit zijn natuurlijk belangrijk, maar we willen ook dat jij je kunt ontplooien op cultureel gebied. Daarom laten we je kennis maken met allerlei kunstuitingen. Dat doen we tijdens de beeldende vakken. Dat zijn tekenen, handvaardigheid, muziek en culturele kunstzinnige vorming (ckv). Maar ook tijdens de culturele week, excursies en andere buitenschoolse activiteiten.

Waarom vinden wij cultuur zo belangrijk?

Als jij je op een creatieve manier leert kijken, denken en doen dan heb je daar op veel vlakken voordeel van. Bijvoorbeeld hoe je dingen leert, hoe je dingen aanpakt en hoe je dingen anders kunt bekijken. Je leert dus niet alleen genieten van kunst, maar ervaart ook wat cultuur met jou persoonlijk doet.

Welke activiteiten zijn er?

In onze flyer culturele activiteiten CSG Het Noordik Vriezenveen staan veel culturele activiteiten die je kunt meemaken/beleven tijdens je schoolloopbaan op Het Noordik in Vriezenveen.

Muziek in de onderbouw

Bij het vak muziek leer je zingen en instrumenten bespelen zoals  gitaar, keyboard, piano en drumstel. Je krijgt ook theorie. Over klanken, muziekvormen en wat muziek met je doet.

Leren over muziek

We gebruiken bij de les de methode Beatsnbits, waarbij les krijgt op de iPad. Je werkt dan met de app Garageband en via een camera connection kit kabel is je Ipad verbonden met het midi-keyboard. Zo kun je keyboard spelen met oortjes in.

Ga zelf aan de slag met jouw talent

Je kunt veel leren over muziek, maar het mooiste is toch om zelf muziek te (leren) maken. Daarom organiseren we veel speciale projecten. Dan kun je zelf jouw muzikale talenten tonen. Hieronder noemen we er een paar. Meer activiteiten vind je terug in onze flyer .

De Noordikband

Vind je het leuk om popliedjes te zingen of een muziekinstrument te bespelen? Dan kun je je inschrijven voor de Noordikband. Deze band oefent elke maandag het 5e uur. Alle leerlingen uit klas 1 t/m 4 kunnen zich hiervoor aanmelden.

Talent-uur

Naast de Noordikband kun je je ook inschrijven voor het talent-uur. Dit is een uur waar je je talent kunt laten zien of om te ontdekken wat jouw talenten zijn. Je kunt kiezen uit de volgende muziekinstrumenten: gitaar, basgitaar, drum, piano, zang.  In de muziekstudio’s en het muzieklokaal krijgen je les op het door jou gekozen instrument. Het talent-uur is elke maandag het 6e uur. Alle leerlingen uit klas 1 t/m 4 kunnen zich hiervoor aanmelden.

Vmbo muziekdag

Elk jaar houden we een  Noordik vmbo muziekdag in Popcentrum Studio 15 in Almelo. Lekker muziek maken tijdens workshops onder leiding van muziekschooldocenten. Wil je meedoen? Geef je dan op bij jouw muziekdocent.

The Voice of Het Noordik

The Voice of  Het Noordik is een zangwedstrijd. De beste kandidaten van de verschillende Noordikvestigingen doen hieraan mee. De winnaars gaan door naar de grote stadsfinale waaraan vier scholen uit Almelo deelnemen.

De winnaars van The Voice of Vriezenveen krijgen als prijs een opname van hun liedje in de studio. Uiteindelijk krijgen alle kandidaten een cd met daarop hun gezongen liedje.

Cultuurweek

In de cultuurweek krijgen leerlingen uit klas 3 workshops drum, djembé, zang, saxofoon, gitaar, basgitaar van muziekschooldocenten. Ook is er een interactief optreden met de Frank Droste Band.

Brugklas oriëntatiedagen

Tijdens de oriëntatiedagen voor de brugklas volg je verschillende workshops dans en theater.

Ook is er een boomwhacker workshop.