Loopbaanoriëntatie en begeleiding

De afgelopen jaren hebben we veel gedaan aan de ontwikkeling van loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB).

Met LOB willen we bereiken dat jij je door de leerjaren heen ontwikkelt tot een bewuste burger die keuzes kan maken die aansluiten bij wie je bent en je vervolgopleiding.

Op onze vestiging heeft LOB een centrale plaats gekregen in de mentor- en overige lessen. Binnen LOB leer je welke competenties je nodig hebt om goed onderbouwde keuzes te kunnen maken. Zowel voor je vervolgopleiding als je toekomst daarna. Deze competenties zijn:

  • Kwaliteitenreflectie –> Waar ben ik goed in?
  • Motievenreflectie    –> Waar wil ik vol voor gaan?
  • Werkexploratie       –> Waar kan ik doen waar ik het beste in ben?
    –> Waar kan ik leren om ergens goed in te worden?
  • Loopbaansturing     –> Hoe kan ik zorgen dat ik het beste uit mijzelf haal?
  • Netwerken              –> Wie kan mijn helpen om te worden wat ik wil?

Deze competenties komen door alle leerjaren bij gesprekken, activiteiten, opdrachten, lessen in de praktijk en bij nog veel meer activiteiten terug. We zetten je aan om na te denken over deze competenties en je hierin te ontwikkelen op jouw eigen niveau.

De mentor begeleidt je in dit traject en daagt je uit om stappen te maken op dit gebied. Aan het eind van de schoolperiode ontvang je een zelf samengesteld LOB-dossier dat je mee kunt nemen naar een vervolgopleiding. Daarnaast ontvang je een LOB-certificaat, om te laten zien dat jij op concrete wijze aan je loopbaansturing hebt gewerkt.