24-uurs vastenactie levert € 9000 op!

Een zucht van opluchting klonk vrijdagochtend 7 december door de kantine van Het Noordik in Vriezenveen. Klokslag 8.00 uur zat het 24 uur vasten voor het goede doel erop. Hoewel veel van de 170 deelnemende leerlingen nauwelijks de ogen nog open konden houden en de magen hoorbaar rammelden, zat de stemming er tot het einde goed in.

Toen de opbrengst van negenduizend euro bekend werd gemaakt, ging er dan ook een luid gejuich op. Donderdagmorgen om 8.00 uur gaf directeur Karel van Grootheest de kick-off. Vanaf dat moment werd er alleen nog water, bouillon en thee zonder suiker genuttigd. Een deel van de leerlingen had les, anderen vermaakten zich in de kantine. Halverwege de middag werden lokalen omgetoverd tot slaap- chill- en gameverblijven.

Feestje
Het centrale punt was de kantine, waar een provisorische pannakooi was opgesteld, de muziek de hele dag en nacht aanstond, met heel veel leerlingen naar ‘Expeditie Robinson’ gekeken werd, een darttoernooitje plaatsvond, karaoke werd gedaan en later op de avond een gezellig feestje gebouwd werd.

De acht leden en twee coaches van het expeditieteam hebben de organisatie van deze 24 uur op zich genomen. Naast de vele voorbereidingen regelden ze bij toerbeurt de bezetting van het drinkpunt, bekeken ze de bewakingscamera’s en organiseerden ze activiteiten. Vrijdagmorgen om half zes startte het expeditieteam met de bereiding van het ontbijt, ter afsluiting.

Project Suriname
Het expeditieteam van Het Noordik Vriezenveen gaat in februari naar de binnenlanden van Suriname om een project te draaien op de lagere EBG school in Botopasi. Er worden activiteiten georganiseerd voor de leerlingen van de school, maar ook de handen gaan flink uit de mouwen. De lokalen krijgen een opfrisbeurt en worden van een nieuw verfje voorzien. Het expediteteam is dolgelukkig met de opbrengst van de vastenactie.